POTREBNO JE
800 grama brašna
6 kašika maslinovog ulja
1 nepuna kašika soli
1 kašika šećera
1 kesica suvog kvasca
4 dl. vode
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 kašičica jabukovog sirćeta
Prosejati brašno pa umešati suvi kvasac i so, kašikom dobro promešati
napraviti udubljenje pa dodati 4 kašike maslinovog ulja
Vodu malo ugrejati pa dodati šećer i sirće, tom mešavinom zamesiti glatko testo
Testo prekriti folijom i ostaviti na toplom bar pola sata da naraste
Zatim ga premesiti i razviti koru u obliku pravougaonika,
Preko kore sipati dve kašike maslinovog ulja i premazati koru
Koru uviti u obliku vekne i staviti je u kalup za štrudle koji ste prekrili pek papirom
Premažite je uljem i presecite je malo odozgo nožem
Ostavite prekrivenu veknu na toplom još pola sata da nadodje
Kada testo napuni kalup stavite ga da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni
Pecite 30 d0 35 minuta dok dobije lepu rumenu koricu
Pečen hleb malo četkom premažite vodom, uvijte u platnenu salvetu i ostavite da se malo prohladi
Služite topao ili hladan hleb.
Ako vam hleb ostane za sutradan, mekan je i svež, ne troši se i veoma je ukusan
Predivan je :-) obozavam domaci hleb :-)
ReplyDeleteHvala Tina, stvarno je ukusan i doobar
ReplyDelete