Potrebno je
jedna šoljica pečenih semenki suncokreta
1/2 šoljice pečenog susama
jedna šoljica sušenog povrća
1/2 glavice celera
100 grama svežih ili pasterizovanih vrganja
jedan pregršt širokih posnih rezanaca
1 kašika brašna
malo aleve paprike
soli i bibera po ukusu
nekoliko grančica sveže majčine dušice
Dobila sam u nedelju od moje cvetne prijateljice Mirjane Božanović, na poklon teglu pasterizovanih vrganja sa obronaka Kopaonika. TAKO SU LEPI ZA GLEDANJE, o ukusu neću da vam pričam.
Sigurna sam da možete pretpostaviti, iz domaće radinosti su jedne iskusne baštovanke-domaćice
Na slici su i borovnice o njima ću u sledećem receptu
Posudu u kojoj ćete spremati čorbicu, stavite na vatru da se zagreje, sipajte prvo semenke suncokreta i susama i još malo ih propecite, dodajte kašiku brašna, malo promešajte da brašno dobije krem boju.
Sklonite sa vatre i onda dodajte alevu papriku, sušeno povrće, narezane vrganje, narendan celer.
Sve lagano kašikom promešajte i nalijte sa 7 dl. hladne vode.
Vratite posudu na vatru i pustite da vri poklopljeno desetak minuta, zatim dodajte pregršt rezanaca, posolite i zabiberite po Vašem ukusu.
Kuvajte još desetak minuta, pospite sušenim ili svežim peršunom i grančicama majčine dušice
Veoma je ukusna i hranljiva, jako je dobra ako se kod služenja u šoljicu doda i kašičica limunovog soka
Možete ovu čorbicu pripremiti na ulju ako ne postite na vodi
Prijatno
No comments:
Post a Comment