Thursday, 2 April 2015

POSNI MAFINI SA BOROVNICAMA




Moram da priznam, da sam tek sada,posle toliko godina života prvi put uživo videla
borovnice. Vidjala sam ih na slici, gde ih prikažu kao da su veličine trešnje.

U nedelju sam na poklon od svoje drage prijateljice Mirjane Božanović iz Brusa,izmedju ostalog dobila jedan paket smrznutih borovnica i sirup od borovnica i divljih kupina.

Morala sam odmah da vidim kakav će ukus imati borovnice u kolaču i evo tako su nastali








Potrebno je

3 šoljice šećera
3 šoljice fanta soka
1, 5 šoljica ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
5 šoljica brašna 
200 grama svežih ili smrznutih borovnica
 na vrh noža kurkume
1 šoljica sirupa od borovnica za prelivanje



U posudu za mućenje sipati, šećer,vanilin šećer,  ulje, i sok i mutiti dok se šećer ne otopi, dodati kurkumu koja mafinima daje lepu žutu boju. Koristila sam šolje od kafe srednje veličine. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano umešatiu prethodno umućenu masu.

Silikonske kalupe za mafine, poredjati u pleh, možete ih peći i u papirnim korpicama.
U svaki kalup sipati po 2 kašike pripremljene mase, borovnice prethodno ocediti od soka koji su pustile






Preko testa kašikom pažljivo rasporediti borovnice









Preko borovnica dodati još jednu kašiku pripremljenog testa i staviti u rernu da se peče dvadesetak minuta na 200 stepeni




Pečene tople mafine preliti hladnim sirupom od borovnica







                                              













1 comment:

  1. Divne su borovnice u kolačima ali i sirup je fantastičan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...