Friday, 3 April 2015

JAFICE








Nije vam potrebno puno vrmena da biste napravili ove ukusne i lepe kolače.
Materijal za njih skoro uvek imate pri ruci, što znači da nisu ni skupi

Potrebno je

  • jajeta
  • 4 šoljice šećera
  • 4 šoljice ulja
  • 10 šoljica brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1/2 rendana kora pomorandže
  • Za glazuru
    • džem od kajsija ili pomorandže
    • 100 g čokolade
    • malo ulja
    Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, vanilin šećer pa sve lepo sjediniti, zatim dodati rendanu koru od 1/2 pomorandže. Zamesiti sa brašnom kome ste dodali prašak za pecivo. Pleh obložiti pek papirom i kašičicom formirati male jafice. Ostavljati razmak između testa da se prilikom pečenja ne zalepe.
  • Peći na 220 C, petnaestak minuta.
  • Tople spajati džemom od kajsija. Još bolje ako imate džem od narandži.
  • Spojene jafe umakati u otopljenu čokoladu, samo gornji deo.








































































No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...