Ukusna, brza i dekorativna poslastica
potrebno vam je
200 grama bele čokolade
200 grama crne čokolade
160 grama maslaca ili margarina
Za fil
150 grama kesten pirea
50 grama maslaca ili margarina
50 grama prah šećera
silikonski kalupi za bombonjerice
Pripremiti dve posude za topljenje bele i crne čokolade, stavite posudu na vatru, dodajte
200 grama crne čokolade i 80 grama maslaca, otopite, mešajte da se dobije ujednačena čokoladna masa.
U pripremljene kalupe, dodajte po jednu kašičicu čokolade, ostavite da se stegne.
Za to vreme umutite maslac i šećer, pa sjedinite sa kesten pireom.
Preko stegnute čokolade dodajte kašičicom po malo pripremljenog fila, preko dodajte preostalu čokoladu koju ste držali na toplom da se ne stegne.
Postupak ponovite sa belom čokoladom
Ostavite kalupe sa razlivenom čokoladom na hladnom da se ohladi i stegne
Možete ih praviti i ovako kombinovane, belu sa crnom čokoladom
No comments:
Post a Comment