Monday, 4 May 2015

SUFLE OD TREŠANJA (Draganov recept)







Ovaj ukusan kolač pravio je moj sin Dragan, nisam odolela, morala sam da ga postavim, sada je  vreme trešanja.
Trešnje su moje omiljeno voće, jedva ih  čekam, u dvorištu imamo 4 stabala, od onih ranih pa do onih sitnih, *divljih* crnica  koje su korištene za kolač


















                             

Za pripremu kolača potrebno je pripremiti


  • 500 g trešanja
  • 1 limun kora i sok
  • 50 g mlevenog badema
  • Za testo:
  • 4 jajeta
  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 25 g gustina
  • 1 pakovanje vanilin šećer
  • 1 ravna kašičica šećeraq
  • Oprati trešnje one *divlje-crne*, izvaditi koštice i ostaviti da se ocede, izmešati ih sa mlevenim pečenim bademom i sitno rendanom korom limuna. 











Žumanca mešati sa limunovim sokom i 50 grama šećera dok se ne stvori bela pena. Ulupati čvrstu penu od 

belanaca, dodati preostali šećer i vanilin šećer. Penu dodati ulupanim žumancima. Prosejati brašno, gustin i 

prašak za pecivo. Lagano sjediniti. Podmazati pleh i posuti ga šećerom, sipati pripremljenu masu. Odozgo

 poredjati trešnje sa bademom.





Staviti u rernu da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.

                        










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...