DINSTANA BUKOVAČA
Za pripremu vam je potrebno
400 grama pečurke *Bukovače*
1 struk praziluka
1 koren šargarepe
1 veza blitve
1 kašičica soli
1 dl ulja
Nekoliko listića sveže žalfije
Bukovači odsecite *nožice* jer su sundjeraste i moraju se duže kuvati. Njih koristim kao dodatak
čorbama.
Pečurke staviti u lonac, naliti vodom i prokuvati ih desetak minuta uz dodatak malo soli.
Dok se pečurke kuvaju u tiganju sipati ulje i staviti na vatru da se zagreje, dodati na komadiće
sečen praziluk, kada se malo proprži dodati šargarepu isečenu na listiće i na rezance isečenu blitvu.
Sve prodinstati desetak minuta.
Rešetkastom kašikom izvaditi kuvanu bukovaču iz lonca i dodati je preko dinstanog povrća.
Dodati još malo soli, poklopiti i dinstati još desetak minuta.
Nekoliko minuta pred kraj dinstanja dodati nekoliko listića žalfije
No comments:
Post a Comment