Friday, 1 May 2015

DINSTANA BUKOVAČA



DINSTANA BUKOVAČA









Za pripremu vam je potrebno

400 grama pečurke *Bukovače*
1 struk praziluka
1 koren šargarepe
1 veza blitve
1 kašičica soli
1 dl ulja
Nekoliko listića sveže žalfije



Bukovači odsecite *nožice* jer su sundjeraste i moraju se duže kuvati. Njih koristim kao dodatak 
čorbama.




Pečurke staviti u lonac, naliti vodom i prokuvati ih desetak minuta uz dodatak malo soli.
Dok se pečurke kuvaju u tiganju sipati ulje i staviti na vatru da se zagreje, dodati na komadiće 
sečen praziluk, kada se malo proprži dodati šargarepu isečenu na listiće i na rezance isečenu blitvu.
Sve prodinstati desetak minuta.






Rešetkastom kašikom izvaditi kuvanu bukovaču iz lonca i dodati je preko dinstanog povrća.
Dodati još malo soli, poklopiti i dinstati još desetak minuta.
Nekoliko minuta pred kraj dinstanja dodati nekoliko listića žalfije



                                       Servirajte jelo sa salatom po želji


                       






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...