Thursday, 29 October 2015

Ćureće šnicle sa ruzmarinom






Ništa lepše od toga kada imate komšije sa kojima se lepo družite, pomažete jedni druge, ko koliko može i ne zakerate jedni drugima.
Ja se mogu pohvaliti da imam takve komšije, darujemo i razmenjujemo izmedju sebe ono što imamo.
Ćureće meso sam dobila od moje prve komšinice koja je čuvala ćurke, jer ima za to uslova.
Meso je odličnog ukusa, napravila sam ove mirisne šnicle

Potrebno je
6 šnicli od belog ćurećeg mesa
1 kašičica suvog ruzmarina
malo soli
0,5 dl ulja

 Šnicle poredjajte na kuhinjsku dasku, izlupajte ih, posolite  sa obe strane a zatim pospite preko njih suvi ruzmarin

    

Predjite oklagijom preko njih kako bi šnicle bolje upile so i ruzmarin. Za to vreme u tiganju ugrejte ulje i u vrelo ulje lagano spuštajte šnicle, dodajte 1/2 šoljice vode

Dinstajte uh  na tihoj  vatri poklopljene, dok porumene sa obe strane. 



Prilog i salatu birajte po vašem ukusu, šampinjone, pirinač, pire.....paradajz, krastavac, kupus......










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...