Ovo je posebna vrsta paradajza žute boje u obliku paprike babure, ukus je sličan crvenom paradajzu.
Dobar i ukusan za salate, ali je posebno pogodan za punjenje
Potrebno je
4-5 komada žutog *babura* paradajza
3 veće glavice crnog luka
1 dl. ulja
2 srednje šargarepe
oko 200 grama -1 velija domaćeg tvrdog prevrelog sira
2 komada jaja
malo aleve paprike
soli po ukusu
kašičica suvog bosiljka
Paradajz oprati, preseći gornji deo u obliku poklopca, očistiti seme
Luk oljuštiti, iseći na rebarca, staviti ulje u posudu, tiganj i zagrejati. Staviti luk da se dinsta, šargarepu oljuštiti i narendati pa dodati u tiganj i dinstati dok ne omekša. Seme koje ste izvadili iz paradajza nasecite i dodajte u prethodnu masu
Dodajte sir, izmrvite viljuškom i dodajte začine
Dodajte jaja, sklonite sa vatre, masu sjedinite i kašičicom punite paradajz, ako imate višak fila napunite i papriku
redjajte u podmazan pleh, prekrijte poklopcima, sipajte šoljicu vode i stavite u rernu da se peče
Uz ovo jelo poslužite salatu od krastavca sa rukolom i vlašcem
Prijatan ručak, dopašće vam se, nama jeste
preslatkooo ...
ReplyDeleteHvala puno Biljana, ukusno je, probala sam i sa običnim crvenim paradajzom
ReplyDeleteOh, samo mogu da zamislim koliko je ukusnije sa žutim jer od crvenog to pravim ;)
ReplyDeleteOh, samo mogu da zamislim koliko je ukusnije sa žutim jer od crvenog to pravim ;)
ReplyDelete