Saturday, 14 November 2015

Posni namaz-Humus od leblebija, lisnatog kelja i rukole



Posni namaz-Humus
od leblebija, lisnatog kelja i rukole


Ukusan, posni namaz, odličan za dane posta, ali i za ostale dane, priprema je jednostavna.
Treba samo leblebije potopiti dan ranije, kako bi nabubrele i brže se skuvale
Za pripremu ovog namaza potrebno vam je 

200 grama suvih leblebija
jedna veza lisnatog kelja
jedna veza rukole
3 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
2-3 čena belog luka
50 grama semenki suncokreta
1 kašika sušenog povrća
soli po ukusu

Kuvane leblebije operite u nekoliko voda, kako biste sklonili opnu, onda ih stavite u posudu u kojoj će se ponovo prokuvati sa ostalim sastojcima. Nalijte vodu da ogreznu, dodajte pečene semenke suncokreta i pustite da vri nekoliko minuta.

Lisnati kelj i rukolu oprati i rukom iskidati na sitnije komadiće, staviti preko leblebija


Onda dodati sušeno povrće i beli luk i ostaviti da vri još nekoliko minuta da povrće omekša.
Skloniti sa vatre i sačekati da se malo prohladiti. Izblendirati uz dodatak soli, ulja i soka od limuna.

Sipati u činiju i uživati u prelepom ukusu. Ako ovom namazu ne dodajete ulje, možete ga koristiti i za post na vodi. Na ražanom ili crnom hlebu imaćete ukusan, zdrav obrok koji će vas duže vreme držati sitim



                     













No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...