Posni namaz-Humus
od leblebija, lisnatog kelja i rukole
Ukusan, posni namaz, odličan za dane posta, ali i za ostale dane, priprema je jednostavna.
Treba samo leblebije potopiti dan ranije, kako bi nabubrele i brže se skuvale
Za pripremu ovog namaza potrebno vam je
200 grama suvih leblebija
jedna veza lisnatog kelja
jedna veza rukole
3 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
2-3 čena belog luka
50 grama semenki suncokreta
1 kašika sušenog povrća
soli po ukusu
Kuvane leblebije operite u nekoliko voda, kako biste sklonili opnu, onda ih stavite u posudu u kojoj će se ponovo prokuvati sa ostalim sastojcima. Nalijte vodu da ogreznu, dodajte pečene semenke suncokreta i pustite da vri nekoliko minuta.
Lisnati kelj i rukolu oprati i rukom iskidati na sitnije komadiće, staviti preko leblebija
Onda dodati sušeno povrće i beli luk i ostaviti da vri još nekoliko minuta da povrće omekša.
Skloniti sa vatre i sačekati da se malo prohladiti. Izblendirati uz dodatak soli, ulja i soka od limuna.
Sipati u činiju i uživati u prelepom ukusu. Ako ovom namazu ne dodajete ulje, možete ga koristiti i za post na vodi. Na ražanom ili crnom hlebu imaćete ukusan, zdrav obrok koji će vas duže vreme držati sitim
No comments:
Post a Comment