Za ove mekike koristila sam dva brašna,
obično pšenično i kukuruzno brašno iz prodavnice. Dosta je mekano, praškasto,
ima lepu boju i jako sam zadovoljna rezultatom
Potrebno vam je
300 grama pšeničnog brašna
300 grama kukuruznog žutog brašna iz
prodavnice
1/2 parčeta
kvasca
1 kašičicu soli
1 kašičicu šećera
4 dl. mlake vode
ulje za prženje
Pomešajte oba brašna zajedno sa solju, u
mlakoj vodi dodajte šećer i kvasac, promešajte da se kvasac i šećer otope.
Zamesite testo, ako je potrebno, dodajte malo brašna da vam se ne lepi testo za
prste. Prekrijte platnenom salvetom i folijom i ostavite dvadesetak minuta da
testo nadodje.
Kada testo napuni posudu premesite ga i
razvijte na debljinu od 1/2 cm i secite mekike po vašoj želji.
Ugrejte ulje u dubljoj posudi i
pržite mekike
Ako postite možete ih poslužiti uz ajvar i
posan kačkavalj
Ako ne postite, jako su dobre sa sirom,
pavlakom, jogurtom, po želji
Jeftine, ukusne, brzo se pripremaju, ne treba vam nikakva
*šara*, Dobre su i ako vas iznenade gosti, dok popiju kafu, mekike su spremne,
ako ih pospete šećerom u prahu, možete i da se zasladite
Gde se izgubi moj komentar?
ReplyDeletenema ni tvog komentara, ni mog odgovora, posle *remonta*
ReplyDelete