Mala naopaka torta
Za ovu torticu nije potrebno mnogo materijala
500 grama oljuštenih kiselih jabuka
6 kašika smedjeg šećera
100 grama mlevenih lešnika
1 kašika limunovog soka
3a testo
2 komada jaja
6 kašika šećera
6 kašika mleka
3 kašike ulja
1/2 praška za pecivo
9 kašika brašna
100 grama šlaga
1 šoljica vode
Ja sam koristila okrugao kalup prečnika 25 cm
Kalup obložite pek papirom ili alufolijom, pospite tri kašike šećera pa preko poredjajte jabuke koje ste isekli na kocke ili kriške,. U jabuke prethodno umešajte 1 kašiku limunovog soka.Lešnik i tri kašike šećera sjedinite i pospite preko jabuka. Zagrejte rernu na 220 stepeni i stavite kalup sa jabukama da se jabuke uprže
Za to vreme pripremite testo
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje i mutite dok se šećer otopi. Nisam mutila mikserom, već viljuškom. Dodati polako, kašiku po kašiku brašna u koje ste umešali prašak za pecivo. Preko uprženih jabuka preliti pripremljeno testo i vratiti da se peče na 180 stepeni još petnaestak minuta
Na služavniku ili tepsiji *prevrnite* tortu, tako da jabuke budu na površini torte
Umutite šlag po uputstvu sa kesice i kada se torta prohladi, premažite je šlagom
Ukusna sočna tortica, koja se priprema vrlo lako, nije vam potrebno neko posebno iskustvo
Ovo sam često pravila deci kad su bili mali ;) Samo umesto badema su bili orasi :)
ReplyDeleteOvo sam često pravila deci kad su bili mali ;) Samo umesto badema su bili orasi :)
ReplyDeleteMože se staviti po želji, orah, badem, lešnik, možda može i kokos, ali mi nismo baš ljubitelji kokosa
ReplyDelete