Za ovu pogaču potrebno vam je
600 grama brašna
2 dl. mleka
1 dl vode
2 komada jaja
0,5 dl ulja
200 grama skuvane pšenice
1 kašičica soli
1/2 kocke kvasca
U mleko dodati vodu i podgrejati malo, zatim otopiti kvasac, umutiti jaja, dodati ulje, pa sjediniti sa mlekom i kvasce. U brašno umešati so i kuvanu pšenicu pa zamesiti sa pripremjenim kvascem.
Pokriti folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste
Od nadošlog testa oblikovati pogaču po svojoj želji. Ja sam pravila male loptice i tako formirala pogaču
Sipati u šoljicu na vrh kašičice sodu bikarbonu dodati malo vode, razmutiti da se otopi i premazati pogaču. Ostaviti da pogača prekrivena, na toplom mestu naraste. Peći je na 200 stepeni dok porumeni i dobije izgled bavarskog peciva
Služiti je toplu, mada je mekana i ukusna i sutra dan
Interesantna kombinacija testa i pšenice. Ovako bi moglo da se umesto pšenice ubaci heljda ili proso. Ovo me zaintrigiralo da probam.
ReplyDeleteJako dobro bi biloi sa heljdom, ali ja nemam gde da je kupim, ali probala sam sa ovsenim i raženim pahuljicama, dopada mi se. Hvala puno na poseti
ReplyDeleteSviđa mi se ovaj tvoj hleb i meni se sviđa ideja sa heljda ili kinoa...hvala ti na odličnoj ideji za hleb.
ReplyDeleteHvala tebi na komentaru i poseti, treba samo probati
ReplyDeletePrelepo i nešto novo! Hvala draga
ReplyDeleteHvala tebi mila na poseti
ReplyDelete