Za ove posne MLADENČIĆE potrebno vam je
1 kilogram oštrog brašna tip 400
2 dl mleka od ovsenih pahuljica
3 dl mlake vode
1 dl ulja
3 kašike smedjeg šećera
1/2 kašičice soli
1 parče svežeg kvasca
rendana kora od 1/2 pomorandže
Za premazivanje
na vrh kašičice sode bikarbone
malo vode
Po ovom receptu napravite mleko
https://www.recepti.com/kuvar/zimnica/28985-mleko-od-ovsenih-pahuljica
Pomešajte mleko i vodu, dodajte šećer i kvasac, pa mešajući otopite kvasac. U brašno umešajte so i sitno rendanu koru od pomorandže. Pomorandžu prvo dobro operite. Kada kvasac otopite, dodajte ulje i zamesite testo.
Ostavite testo na toplom mestu prekriveno folijom bar 20 minuta, da naraste.
Nadošlo testo premesite.
Ja sam ih pekla u silikonskom kalupu za projice i mafine, možete ih peći u običnom plehu.
Oblikujte mladenčiće, premažite ih četkom, mešavinom sode bikarbone i vode. odozgo pospite malo smedjeg šećera.
ostavite još malo da narastu pa ih pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni
'
Prelepog su ukusa i mirisa od narandže.
Lepu boju bavarskog peciva dobijaju od premazivanja rastvorom sode bikarbone i vode
No comments:
Post a Comment