- 3 jajeta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 3 čaše šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 šoljica mleka
- 2 čaše vode
- 3 kašike gustina
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g suvog groždja
- 100 g maka mlevenog
- 1/2 limuna - sok
- 500 g kora
- Mleveni mak i suvo groždje preliti sa šoljicom od 0,5 dl vrelog mleka, dodati čašu od jogurta šećera i 1 vanilin šećer, mešati dok se šećer otopi i ohladi masa. U drugoj posudi umutiti tri jaja 1 čašu šećera, 1 jogurt i čašu ulja od koje ste prethodno oduzeli 1 šoljicu za premazivanje kora i podmazivanje pleha. Kad se masa sjedini dodati gustin i prašak za pecivo. U ovu masu dodati ohladjenu masu od maka i groždja. Sve lepo sjediniti.
- Kore podeliti na četiri dela po pet kora. Prvu koru premazati samo kašikom ulja, a sledeće četiri premazati pripremljenim filom. Kad premažete petu koru uviti u rolat i staviti u podmazan četvrtast pleh. Postupak ponoviti sa ostalim korama. Kore premazati uljem u kome dodati malo vode. Peći 20 minuta na 220 stepeni. Dok se rolat peče u posudu staviti 1 čašu šećera i dve kesice vanilin šećera pa preliti sa dve čaše vode i pustiti da vri desetak minuta, pri kraju dodati sok od 1/2 limuna. Skloniti sa vatre da se ohladi. Pečene rolate preliti hladnim prelivom.
Uživajte u ukusu ovog prelepog kolača-baklave
No comments:
Post a Comment