Wednesday 4 May 2016

Špargla sa belim lukom i pavlakom








Možda niste znali da Šparglu zovu kraljevsko povrće, odličan je čistač organizma. Kod nas se slabo gaji i priprema jer nismo dovoljno upoznati sa njenim sastojcima i lekovitim svojstvom.
Imam je godinama u bašti, danas sam je pripremila ovako, i  bila je jako ukusna

Potrebno je 300 grama mlade špargle
1 kašika maslinovog ulja
malo soli
 3-4 češnja belog luka
1 dl kisele pavlake





Šparglu operite i stavite u zagrejan tiganj, protresite tiganj, kako biste podjednako propeckali šparglu.

Kada je špargla *grilovana*, dodajte malo soli i kašiku ulja, promešajte malo, zatim dodajte, seckan beli luk i još nekoliko minuta propržite.



Sipajte šparglu na tanjir za posluživanje, sačekajte neko vreme da se prohladi


Preko prohladjenih špargli prelijte umućenu kiselu pavlaku i poslužite. 
Prelepog je ukusa i mirisa koji joj daje beli luk




















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...