Divna, mirisana, kao duša mekana pogača
Za ovu pogaču potrebno vam je da pripremite
700 grama brašna
3 komada jaja
1 dl ulja
2 dl. mleka
1 dl vode
Soli po potrebi
Parče kvasca
1 kašičica šećera
5o grama margarina za mazanje
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i otopiti, zatim dodati dva jaja i 1 belanac, žumanac ostaviti za premazivanje pogače. Sve promešati, pa dodati ulje, tom pripremljenom masom zamesiti testo. prekriti folijom i na toplom ostaviti dvadesetak minuta da nadodje.
Na sredini šerpe napraviti ružu od tri krofne. Ostale krofne redjati pored stranice šerpe. Ispod prve krofne postaviti jednu kuglicu od testa kako bi se krofna držala uspravno. Svaku krofnu premazati kašičisom margarina za mazanje i tako završiti krug
Na isti način poredjati krofne i zatvoriti i drugi krug
Umutiti žumance i četkom premazati pogaču
Ostaviti još dvadesetak minuta da naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta
Služiti toplu pogaču uz dodatke po vašem ukusu
No comments:
Post a Comment