Ovu ukusnu i dekorativnu salatu, pravila sam po receptu moje drage prijateljice Kosare Rakić. Baš nam se dopala, pravila sam za jedan obrok. Praviću je sigurno uskoro
Koristila sam
1 srednji plavi patlidžan
3 crvene srednje paprike
2 srednja paradajza
0,5 dl ulja
vezicu mladog belog luka
nekoliko grančica peršuna
malo pirinčanog sirćeta i
soli po ukusu
Patlidžan i paradajz isecite na deblje krugove, papriku na filete.
Zagrejte ulje, prvo pržite patlidžan, odložite ga u jednu posudu, zatim filete paprike, nju odložite u drugu posudu, na kraju propržite paradajz, vodite računa da se ne raspadne
Zatim patlidžan, posolila, malo sirćeta dodala i posula peršunom i lukom
Sledeći sloj je paprika, postupak kao kod patlidžana, redjajte dok imate materijal
Ja sam na kraju završila paradajzom. Odozgo prelijte ulje u kome ste pržili povrće
Do poslednjeg zalogaja
Uz vruće kravajčiće, prste da poližeš, za sredu i petak, dušu dalo,kao glavno jelo, bar za mene
I JA CU DA NAPRAVIM
ReplyDeleteDrago mi je da Vam se dopada
ReplyDelete