Sunday, 2 October 2016

Parena paprika






Potrebno je
5kg od semena očišćenih paprika
3 litara vode
2 pune kašike soli
6 kašika šećera
1 dl belog sirćeta
1 konzervans
1/2 vinobrana
nekoliko korena peršuna
nekoliko korena šargarepe

Ako imate tegle sa metalnim poklopcima, onda vam konzervans i vinobran ne trebaju.
Pripremljenu papriku samo pasterizujete

Prokuvajte vodu sa šećerom, solju, sirćetom, konzervansom i vinobranom

Očišćenu papriku, koren šargarepe i  koren peršuna poredjajte u veći lonac, preko  stavite plastičnu rešetku, prelijte  prokuvanim presolcem. Pritisnite nekim loncem koga ste napunili vodom.
Ostavite da prenoći tako, sutra redjajte u tegle.



Povežite celofanom i ostavite u hladnoj prostoriji



Paprika je hrskava i ukusna





3 comments:

  1. Čitam. čitam sve divne postove , a ti si baš vredna. Nego da pitam , šta je vinobran?

    ReplyDelete
  2. Nemam velike tegle sa metalnim zatvaračima, pa dodajem vinobran i konzervans, jer ne mogu da ih pasterizujem. Napisala sam još na početku recepta, draga moja

    ReplyDelete
  3. Eh nisam ti odgovorila, to je takodje vrsta konzervansa, dodaje se u zimnicu, ali i u vinu, ako hoćeš da ostane slatko. Ne dozvoljava da počne vrenje

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...