Za ovu ukusnu okrepljujuću čorbu potrebno vam je
200 grama bundeve
1 srednji batat krompir
2 obična krompira
1/2 korena celera
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 grama mesa, može bilo koje meso
8 dl vode
1kašičica soli
začine po želji
2 kašike maslinovog ulja
Oljuštite i operite svo povrće, isecite na krupnije komade, meso u jednom komadu, sve prelijte vodom, poklopite posudu i pustite da vri dvadesetak minuta. Za to vreme, povrće je kuvano.
Rešetkastom kašikom izvadite svo povrće u plastičnu posudu, meso izvadite na tanjir
Štapnim mikserom, izmiksajte povrće u jednoličnu kašu, dodajte dve kašike maslinovog ulja i još jednom promešajte.
U ovu masu dodajte vodu u kojoj se kuvalo povrće i sve sjedinite.
Meso iscepkajte na listiće, dodajte čorbi.
Pustite da vri nekoliko minuta, dodajte biber ili neki drugi začin po želji
Poslužite sa kiselom pavlakom ili bez nje, po vašem ukusu
No comments:
Post a Comment