Ukusna i brza pizza sa povrćem iz moje bašte. Priprema brza i jednostavna
Potrebno je
za testo
100 grama brašna za ražani hleb
250 grama belog brašna
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kesice suvog kvasca
2 dl mlake vode
za fil
200 grama čeri paradajza u maslinovom ulju ili kečapa
200 grama šunke
100 grama suve slanine
4-5 glavičica onih mallih, ljubičastog luka
jedna veća sveža paprika
tri ploda crvene ili bele bamije
150 grama dimljenog tvrdog sira
vezica sveže rukole i svežeg origana
Koristila sam Danubius brašno. Pomešati oba brašna, dodati so, šećer, suvi kvasac i maslinovo ulje. Sve ponovo lagano promešati, zamesiti mlakom vodom. Dobro izmesiti testo da se ne lepi za prste.
Premazati testo čeri paradajzom u maslinovom ulju, imala sam iz svoje zimnice. Možete umeto toga premazati testo kečapom.
Preko poredjajte prvo šunku, zatim suvu slaninu, narežite luk, bamiju i svežu papriku
Sve prekrijte dimljenim tvrdim sirom izrezanim na tanke listiće
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 15-20 minuta dok porumeni
Preko tople pizze pospite sveže grančice origana i rukole, služite dok je topla.
Prelepog je ukusa i mirisa
Najsladja je ako je poslužite u bašti i uživate u njenom ukusu, onako *s nogu*
Ovakvu pizzu i ja volim.Jako ukusno izgleda
ReplyDelete