Ovom prilikom se zahvaljujem mojoj dragoj Dubravki, jer smo, moja porodica i ja zahvaljujući njoj prvi put za nas, probali nove začine i novo povrće
Za ovo ukusno posno jelo, potrebno je
1dl ulja
2 struka mladog crnog luka
1 glavica crnog luka
200 grama pirinča
so i začini po ukusu
1 veza, oko 200 grama svežeg ljubičastog brokolija
vode po potrebi
U posudi u kojoj ćete kuvati pilav, sipajte ulje, stavite na vatru, kada se ulje zagreje, dodajte naseckan crni luk. Propržite malo, onda dodajte naseckan mladi crni luk, takodje kratko propržite.
Dodajte zatim pirinač i njega dinstajte sa lukom, bar 5 minuta, mešajući.Dodajte malo soli i bibera, Prelijte vodom da pirinač bude prekriven vodom za debljinu prsta.
NEKA SE PIRINAČ KUVA PETNAESTAK MINUTA, PREKRIVEN POKLOPCEM.
Za to vreme pod mlazom vode operite brokoli
Na kuvan pirinač poredjajte cvetiće brokolija, dodajte još 1 šoljicu vode i stavite u zagrejanu rernu da se zapeče . Posle pet, šest minuta izvadite posudu iz rerne, sačekajte da se malo prohladi i poslužite uz salatu po želji
Jelo je jako ukusno i može se poslužiti i hladno
Nisam niad radila,a dala si ideju.
ReplyDeleteHvala Bogu da je i za tebe nešto novo, kod tebe sam videla i naučila mnogo toga lepog i korisnog
ReplyDelete